Rólunk

Rólunk

2021 unnepi nyitvatartas

 

 

 

 

 

 

A ZÖLD LÓTUSZ Kft. –t, és ezen belül a webáruházat ketten alapítottuk 2011-ben: Czudar Annamária és Czudar Péter. Már korábban elhatároztuk, hogy változtatunk addigi életünkön, és új alapokra helyezzük azt.

Több mint 10 éve végzünk buddhista és taoista meditációs gyakorlatokat, a szellemi jóga és a Chi Kung gyakorlatait, valamint a Selyem Brokát és Tai chi mozgásmeditációs gyakorlatait. Tanulmányaink kapcsán találkoztunk a Dr. Chen Patika termékeivel, ismertük meg az igazán elhivatott Dr. Chen Zhent és Dr. Wang Fant.

Úgy döntöttünk, hogy tapasztalatainkat felhasználva létrehozzuk ezt a webáruházat, hogy minél szélesebb körben hozzáférhetővé váljanak ezen évezredes bölcsességen alapuló, és a mai kor követelményeinek megfelelő természetes „kincsek”.

 

 

 

A zöld lótusz

jelentése, szimbolikája

A zöld szín jelentése:

A taoista felfogáson alapuló Feng Shui művészete az öt elem rendszere szerint (föld, fém, víz, fa, tűz) az egészség a fa elemhez tartozik, melyet zöld színnel jelölnek.

A buddhizmus öt elem rendszerében (föld, víz, tűz, levegő, éter) a víz elem szimbolikus színe a zöld. A víz elemhez társított tulajdonság a teremtőképesség. Az értelmezésünkben azt a képességet (is) jelöli, mellyel a saját egészségünket újra létrehozhatjuk, megteremthetjük.

A lótuszvirág, mint szimbólum:

A lótuszvirág a távol-kelet elterjedt szimbóluma, de használták az ókori egyiptomiak is.

Többféle jelentése mellett a (belső) tisztaságot (is) jelképezi. A gyökere a sárban, a földben van, a szára vízből emelkedik ki, és virága a víz felszíne felett, minden szennyeződéstől mentesen, tisztán nyílik.

A buddhista szimbolika szerint kinyílt lótuszvirág a teljes megvilágosodottság jelképe.

A jóga hét csakrából (erőközpontból) álló rendszere szerint a szívcsakrát (amely a Solaris plexus – a vegetatív idegrendszer középpontján helyezkedik el) a zöld lótusz szimbólummal jelölik. Ebben a csakrában jelenik meg az együttérzés, a részvét a többi élőlény iránt, és itt találhatjuk meg az érzelmi kiegyensúlyozottságunkat is.

Az általunk használt zöld lótusz szirmainak a száma 3x8. A 3-as szám a test, az érzelmek és a gondolatok hármasságára utal. Minden egyes szinthez a nyolcas sziromszám tartozik, ebben az értelemben a 8-as szám a teljességre vonatkozik. A 3x8 jelképezi a testi, érzelmi és gondolati teljességet, és az ezek között fennálló harmóniát.

Az egészséget sokan csak a testi egészséggel azonosítják. A távol-keleti felfogás szerint az egészség – EGÉSZ-SÉG – a testi, érzelmi és gondolati hármasság harmóniáját jelenti. Ebben az értelemben az egészségünkhöz tartozik az is, hogy bánunk önmagunkkal és másokkal is.

Ezekből adódóan a Zöld Lótusz – felfogásunk szerint – ilyen módon az egészség teljességét szimbolizálja.

Azonban fontos azt megjegyezni, hogy egy szimbólum, amellett hogy szép, önmagában nem sokat ér. Annál többet ér viszont, ha a szimbólum által kifejezett tartalmat tudjuk megvalósítani. Pontosabban ez pont megfordítva igaz, a megvalósult tartalmat jelöljük szimbolikus formában.

Az egészség, a belső harmónia, a boldogság és az öröm alapvető, természetes emberi igények.

A távol-keleti módszerek és gyakorlatok pusztán eszközök ennek (ezeknek) a célkitűzéseknek az elérésében. Mivel magunk is gyakorlók vagyunk, ezért tapasztalatból tudjuk, hogy ezek a módszerek nagyon jól működhetnek, beleértve a hétköznapokat is.

 

"Az ember legnagyobb kincse az egészsége! 

Őrizze meg!"

(Dr. Chen Zhen)