Dr. Chen Patika

brand02

A hagyomány és a tudomány találkozása, immár 20 éve

Dr. Chen Patika termékeket a holisztikus szemlélet alapján fejlesztették ki, abban a hitben, hogy a táplákozásra való megfelelő odafigyeléssel mindenki képes saját egészségén javítani. A hagyományos kínai orvoslási alapelvekre  épülve, és a modern táplálkozástudományok és legfejlettebb technológiák használatával olyan termékeket hoznak létre, amelyek segítenek a legjobbat kihozni Önből.

A minőség rendkívül fontos a számukra. Termékeik saját budapesti gyárukban készülnek és számos elismerést nyertek el létesítményünkkel. A legújabb gyógyszergyártási illetve GMP, ISO 9001, ISO 14001 és NQA nemzetközi szabványoknak felelnek meg és 2006-ban elnyerték az Európai Unió hetedik kutatási keretprogramján belüli kutatási és innovációs pályázatot. Kizárólag szakértőkkel dolgoznak, ellenőrzött, megbízható beszállítóktól vásárolnak hatóanyagot és rendszeresen tesztelik termékeiket szigorú laboratóriumi feltételek között.

Története:

Az eredeti koncepciót Dr. Chen Zhen, Ph.D. fejlesztette ki az 1990-es évek elején. Dr. Chen, aki nem csak az orvostudományok kandidátusa, de hagyományos kínai orvoslási képzésben is részesült, életcéljául tűzte ki, hogy tudományos kutatásokkal modernizálja a hagyományos gyógykészítményeket, és megismerteti azokat az európai fogyasztókkal.

Klinikai orvosként a 80-as évek végén érkezett Közép-Európába. Magyarországi munkája során azt figyelte meg, hogy pácienseinek még enyhe gyengélkedésre is nagyon erős szintetikus gyógyszereket írtak fel. Ezek nemcsak súlyos mellékhatásokkal jártak, de gyakran a szükségesnél többet is kellett költeniük betegeinek. Hazájában az orvosok szívesebben ajánlottak ilyenkor gyógynövényeket vagy táplálékkiegészítőket gyógyszerek helyett. A kínai gyógyászat az „egészség” és a „betegség” mellett számon tartja a kettő közti átmeneti, modern eszközökkel még nem kimutatható, „még nem beteg, de már nem egészséges” állapotot is, amelyet fáradtság, levertség, ingerlékenység, rossz közérzet jellemez. Ilyenkor a súlyos betegségek kialakulása könnyen megelőzhető megfelelő táplálkozással és étrend-kiegészítők fogyasztásával. Ekkor Dr. Chen-nek olyan gyógynövények jutottak eszébe, amelyeket  hazájában már évezredek óta kiváló hatással fogyasztanak hasonló panaszokra és elhatározta, hogy azokat Európába is bevezeti.

Abban az időben eredeti formájában a kínai orvoslást némi szkepticizmussal fogadták Európában, annak ellenére, hogy tudományos eredmények igazolták sok növény hatásosságát. Ennek legyőzésére, Dr. Chen összevonta a táplálkozásról, modern orvostudományról és a hagyományos gyógyászatról szerzett tudását és olyan innovatív termékeket fejlesztett, amelyek hagyományos alapelvekre épülnek, de tudományosan igazolt összetevőket tartalmaznak. Sok figyelmet fordít arra, hogy termékei íz és forma szempontjából korszerűek legyenek és megfeleljenek a modern életmód elvárásainak.

Napjainkban, több mint 20 évvel később, Dr. Chen még mindig szívvel-lélekkel dolgozik a természetes eredetű eszközök és gyógynövények elterjesztéséért. Az új termékek létrehozásában azóta már számos tudósból, orvos és gyógynövény-szakértőből álló csapat is segíti. Az évek során több mint 100 terméket fejlesztett ki, melyek sikeresek mind itthon mind az EU más országaiban és nagyobb drogériákban (DM, Rossmann), supermarketekben (Tesco, Auchan), gyógyszertárakban és bioüzletekben is kaphatóak. Munkásságának eredményeképpen a Dr. Chen Patika közel 100 védjegy-bejegyzést kapott termékeire az Országos Találmányi Hivataltól.Ezek közül a legismertebb védjegy a Szűztea termékcsaládon elhelyezett "Szűztea" elnevezés.

Munkásságát számos szakmai elismerés is igazolja. A Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület Elnökeként, a Kínai Hagyományos Gyógyászat Európai Kamarájának (ECC-TCM) elnökségi tagjaként és az Excellent Food Association európai elnökhelyetteseként, TCM oktatóként, valamint több magyar és kínai egyetem professzoraként is arra törekszik, hogy minél többen ismerjék meg a helyes táplálkozás, az egészséges életmód és a gyógynövények jótékony hatásait. Számára ez az elkötelezettség egy régi kínai közmondásból fakad:

„ Az ember legjobb orvosa a világon ÖNMAGA.”